Coś z niczego. Pasta do kanapek z czerwonej fasoli, cebuli i pomidorów. Czas przygotowania to max 5 minut, więc idealna dla zabieganych jak ja, albo tych co nie mają nic w lodówce a są głodni ;) gotową można zamknąć w słoiku i trzymać około tygodnia.
SKŁADNIKI / na około 3 użycia:
- puszka czerwonej fasoli
- średniej wielkości czerwona cebula
- 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz według uznania
Do smaku można dodać jeszcze świeże pomidory, ja zazwyczaj wkrawam jednego średniego.
PRZYGOTOWANIE
- Fasolkę należy odcedzić, i przełożyć do miski / kielicha blendera
- cebulę posiekać i dodać do fasolki
- dodać koncentrat / i pomidora/
- całość zblendować, jezeli nie macie blendera można też wszystko ugnieść widelcem.
- doprawić do smaku solą i pieprzem, i kanapki gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz