środa, 13 stycznia 2016

szybka pasta do kanapek

Coś z niczego. Pasta do kanapek z czerwonej fasoli, cebuli i pomidorów. Czas przygotowania to max 5 minut, więc idealna dla zabieganych jak ja, albo tych co nie mają nic w lodówce a są głodni ;) gotową można zamknąć w słoiku i trzymać około tygodnia.



SKŁADNIKI / na około 3 użycia:
  1. puszka czerwonej fasoli 
  2. średniej wielkości czerwona cebula
  3. 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  4. sól i pieprz według uznania
Do smaku można dodać jeszcze świeże pomidory, ja zazwyczaj wkrawam jednego średniego.












PRZYGOTOWANIE

  1. Fasolkę należy odcedzić, i przełożyć do miski / kielicha blendera
  2. cebulę posiekać i dodać do fasolki
  3. dodać koncentrat / i pomidora/ 
  4. całość zblendować, jezeli nie macie blendera można też wszystko ugnieść widelcem.
  5. doprawić do smaku solą i pieprzem, i kanapki gotowe!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz