niedziela, 10 stycznia 2016

SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ, AWOKADO, GRANATEM I SOSEM TAHINI

Awwwwww! Pierwszy post!
Prowadzenie bloga kulinarnego zawsze było moim marzeniem, i teraz wreszcie mam czas, żeby je spełnić ;) Blog cały czas jest w fazie tworzenia, ale nie mogłam doczekać się, aż opublikuje pierwszy post, więc, wybaczcie surowy wygląd całej reszty strony. Obiecuję systematycznie jak tylko zaczną pojawiać się nowe przepisy, wkładać tutaj całe swoje vegańskie serce ;)
A na dzisiaj szybki przepis na idealny lunch w pracy!






SAŁATKA Z POMARAŃCZĄ, AWOKADO, GRANATEM I SOSEM TAHINI

SKŁADNIKI / 2 porcje :
  1. opakowanie mix sałat z rukolą
  2. awokado
  3. średniej wielkości pomarańcza
  4. pół granatu 
SOS TAHINI
  1. 2 łyżki pasty tahini - na którą przepis też dodam później!
  2. sok wyciśnięty z połowy cytryny
  3. 3 łyżki syropu klonowego
  4. łyżka oliwy z oliwek
  5. sól i pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE:
  1. mix sałat rozkłądamy na dwa talerze, dodajemy obrane i pokrojone pomarańczę i awokado, oraz ziarna wyłuskane z graatu
  2. mieszamy dokładnie wszystkie składniki sosu i polewamy nim sałatkę








smacznego ;)

1 komentarz:

  1. cieszę się, że założyłaś bloga! :) swoje marzenia warto spełniać, życzę powodzenia! :*

    OdpowiedzUsuń